на живо

Втора загуба за "Лукойл" в Европа (ГАЛЕРИЯ)

Шампионите отстъпиха на "Клуж" със 73:88

"Лукойл Академик" допусна втора загуба в група "Е" на турнира за Купата на ФИБА Европа. Българският шампион падна със 73:88 (12:12, 22:23, 27:25, 12:28) като домакин от носителя на Суперкупата на Румъния "Клуж".

В първата половина на двубоя в зала "Универсиада" играта беше напълно равностойна, а гостите поведоха с точка на почивката. 

В третия период изявите на полето също преминаха при поделено надмощие, а преди последните 10 минути в двубоя "студентите" дори имаха минимална преднина.

Снимка: Lap.bg

Развръзката дойде в четвъртия период, когато стрелбата на гостите беше изключително точна и "Лукойл" не успя да се противопостави на силната игра под коша на "Клуж". В последните три минути от срещата интригата липсваше и гостите спокойно задържаха натрупаната си преднина без да бъдат подложени на никакъв натиск. 

Серията от 17:2 позволи на румънците спокойно да запишат третата си поредна победа в груповата фаза. След равенството 63:63, гостуващият тим реализира 13 безответни точки в рамките на по-малко от четири минути. 

Снимка: Lap.bg

Най-резултатен за българския отбор беше Антъни Рафа с 13 точки, а неговите съотборници Божидар Аврамов и Далтън Пепър отбелязаха по 11 точки. 

За гостите Желко Шакич се отличи с 16 точки, а Вайдас Кариняускас добави още 14 точки.

След това поражение "Академик" е на трето място с 4 точки. Лидерът "Клуж" има пълен актив от 6 спечелени точки.