на живо

Втори дубъл на търга за емблемата на ЦСКА в края на май

Този път процедурата ще се проведе извън София

Lap.bg

Търгът за имуществото и емблемата на фалиралото дружество "ЦСКА" АД ще се проведе на 30 май, съобщава Sportal.bg. 

Мястото на процедурата също е ясно. Този път домакин на наддаването няма да бъде стадион "Българска армия" в София, а Кърджали. Градът е избран, тъй като там се намира кантората на синдик Дора Милева.

Търгът е важен за привържениците на "червените", тъй като се смята, че който придобие емблемата, той притежава и автентичността на дружеството. За нея се борят Гриша Ганчев, който е главен акционер в елитния ЦСКА, както и ръководството на четвъртодивизионния ЦСКА 1948, който претендира за продължител на автентичността на фалиралото дружество.

Предишната процедура беше анулирана от синдик Милева, тъй като офертата си не можа да внесе представителят именно на тима от по-долната дивизия - Никола Газдов. Той беше посрещнат от недоволни привърженици на стадиона в Борисовата градина и въпреки наличието на полицейска охрана, не успя да се добере до мястото на наддаването.

Причината за протестите на "червените" привърженици е фактът, че той е син на член на управителния съвет на "Лудогорец" и смятат, че зад проекта стои Кирил Домусчиев. 

Имуществото на ЦСКА е оценено на близо 1,65 млн. лв., като включва: недвижимо имущество (земи) за 490 хил. лв., движими вещи за 47 хил. лв., екипи за 16 хил. лв., активи (стоки) за 9 хил. лв., моторни превозни средства за 24 хил. лв., вземания за 88 хил. лв. и търговски марки за 972 хил. лв., съгласно изготвената пазарна оценка.