на живо

Втори ключов национал е под въпрос за мача с Холандия

Георги Миланов получи контузия, решават за участието му в последния момент

Втори ключов футболист на националния отбор е под въпрос за световната квалификация срещу Холандия в събота. Георги Миланов е с контузия и участието му в двубоя на "Васил Левски" ще се решава в последния момент.

Играчът на ЦСКА Москва е основна фигура в халфовата линия на българския отбор. Евентуалното му отсъствие ще бъде тежък удар за селекционера Петър Хубчев. 25-годишният Миланов дебютира с националната фланелка през 2011 г. и оттогава записа 32 двубоя и 2 попадения. Именно той спечели дузпата за нашите срещу Франция на "Стад дьо Франс" през октомври. Георги бе повален в наказателното поле от Бакари Саня, а Михаил Александров превърна наказателния удар в гол. След това обаче "петлите" стигнаха до пълен обрат и спечелиха с 4:1.

Според непотвърдена информация Миланов има разтегната връзка на коляното и ще отсъства около месец. Той ще бъде подложен на преглед утре. 

Това е втора травма в лагера на националите. Във вторник вечерта от Бояна си тръгна Владислав Стоянов. Вратарят на "Лудогорец" е със скъсано пателарно сухожилие и ще се възстановява между 6 и 8 месеца. Това означава, че Стоянов пропуска целия сезон, както и началото на следващия.  

Още преди сбора от състава на Хубчев отпадна капитанът Светослав Дяков.