на живо

Втородивизионен тим изхвърли "Байерн" от Купата на Германия (ВИДЕО)

"Холщайн" Кил шокира звездите на баварския колос

Getty Images

Втородивизионният "Холщайн" поднесе голямата изненада в турнира за Купата на Германия, елиминирайки фаворита и носител на трофея "Байерн" още във втория кръг!

Тимът от Кил се наложи след 2:2 в редовното време и продълженията и 6:5 при дузпите. За "Байерн" единственият пропуск бе на Марк Рока.

Снимка: Getty Images

Треньорът на баварците Ханс-Дитер Флик пусна почти всичките си звезди, а "Байерн" поведе на "Холщайн щадион" още в 14', когато точен бе Серж Гнабри. Повторенията обаче показаха, че има засада и попадението е зачетено неправилно.

Домакините изравниха в 37' - защитата на "Байерн" изпусна Фин Бартелс и, останал сам срещу стража Мануел Нойер, той изравни.

Снимка: Getty Images

"Байерн" възстанови аванса си в началото на втората част със страхотно изпълнение на Лерой Сане от пряк свободен удар и нищо не предвещаваше провал за европейския клубен шампион.

Дълбоко в добавеното време "Холщайн" отново изравни, този път чрез Хауке Вал, пращайки мача в продължения. Там голове нямаше и спорът се реши с изпълнение на наказателни удари.

По този начин "Байерн" записа два антирекорда в турнира - за първи път от 12 години мюнхенци навлязоха в продължения срещу отбор от Втора Бундеслига и също за първи път, но от две десетилетия, губят след дузпи.

В същото време Кил може да се похвали с традиции, но в хандбала. Местният тим е действащ шампион на страната и носител на трофея от Шампионската лига, която спечели в края на миналата година.

Снимка: Getty Images