на живо

Вук Рашович: Фаворити сме, но трябва да го докажем на терена

Не може да става и дума за подценяване

Старши треньорът на Динамо Минск Вук Рашович вярва, че тимът му може да си тръгне с успех от "Лудогорец Арена" днес. Сърбинът е познато име у нас, след като през 1997/98 година игра за Славия. През 2013-а той водеше Партизан, който тогава отпадна от Лудогорец в квалификациите за Шампионската лига.

"Може да се каже, че сме фаворити, но трябва да докажем превъзходството си на терена. Длъжни сме да направим всичко възможно, за да се класираме за следващия кръг. Най-важното е да покажем по време на двубоя всичко, което сме отработвали на тренировките. Трябва да се постараем да направим зрелищен и успешен мач за Динамо. Вярвам, че може да си тръгнем с положителен резултат, а това означава да се опитаме задължително да отбележим гол, който ще има двойна тежест", заяви Рашович.

"Не може да става и дума за подценяване. Познаваме добре нашия съперник. Черно море е сериозен отбор. Знаем, че разполагат с петима класни чуждестранни играчи. Черно море спечели Купата на България в драматичен финал срещу силния отбор на Левски, при това игра дълго време с човек по-малко. Това не е за подценяване", коментира сръбският специалист.

Според него Динамо няма никакво предимство от това, че мачът ще се играе на неутрален терен в Разград.

"Това няма съществено значение. Размерът на игрищата във Варна и в Разград е еднакъв. Разстоянието между двата града не е голямо. Сигурен съм, че на стадиона ще има много фенове на Черно море. А те подкрепят отбора си много страстно. Няма да ни бъде лесно", завърши Вук Рашович.

Двубоят Черно море - Динамо Минск е днес от 20:00 часа.