на живо

Алегри бесен заради изпуснатата победа срещу Рома

Карлос Тевес: Копирах изпълнението на Пирло

Getty Images/Guliver Photos

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри не остана доволен от крайния резултат в дербито срещу Рома на стадио "Олимпико" (1:1), въпреки че бе запазен авансът от 9 точки пред "вълците" в класирането.

"Направихме голяма крачка напред към спечелване на Скудетото, но имайки предвид как се разви мачът, трябваше да вземем повече от този двубой. Играхме зле в последните 20 минути. Доволен съм от първите 70 минути, през които не дадохме никакви шансове на Рома. След това спряхме да играем. Тръгвам към Торино много ядосан от резултата. Рискувахме дори да загубим накрая. Трябва отново да започнем да печелим при гостуванията си", заяви Алегри, чийто тим не успя да победи в трети пореден мач далеч от "Ювентус Стейдиъм".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Авторът на гола за "бианконерите" Карлос Тевес каза, че се учи от Андреа Пирло как да изпълнява преки свободни удари. "Наблюдавам го внимателно по време на тренировки и се опитвам да копирам стила му. Разбира се, че Андреа си остава първи избор за изпълнител, когато имаме подобни положения. Алегри е прав да е ядосан от изпуснатата победа. Ние сме силен отбор, но не го показахме в последните 20 минути", заяви аржентинският национал, който оглави еднолично голмайсторската листа с 15 попадения.


Наставникът на Рома Руди Гарсия похвали реакцията на тима си след гола на Тевес и сподели, че "вълците" са заслужавали да вкарат и второ попадение. "Демонстрирахме, че имаме характер. Ние никога не играем за равен резултат на наш терен, дори и срещу нас да е най-добрият отбор в Италия. Все още остават 13 кръга до края, но ще повторя това, което казвам от известно време. Сега трябва да се опитаме да запазим второто място и днес направихме стъпка в тази посока, защото вече преднината ни пред Наполи е 4 точки", каза треньорът на "джалоросите", които не са записвали домакинска победа от 3 месеца насам.