на живо

Азербейджан загуби тежко преди сблъсъка с България

Отборът на Берти Фогтс надигран с 0-4 при гостуването на Русия

Русия победи Азербайджан с 4:0 в приятелски мач по футбол, игран на стадион "Арена-Химки" в Москва. Два гола отбеляза 31-годишният нападател на Зенит /Санкт Петербург/ Александър Коржаков, а по един гол - защитниците Сергей Игнашевич и Владимир Гранат.

Още в 6-та минута след центриране от левия фланг Александър Кержаков с глава изпрати топката в мрежата на Камран Агаев - 1:0 за Русия.

В 12-та минута Александър Кержаков получи пас на границата на защитата и от движение с точен удар в десния ъгъл увеличи на 2:0. Така Александър Кержаков стана абсолютен голмайстор-рекордьор за сборния отбор на Русия с 28 гола. Владимир Бесчастних, който играеше за сборния отбор на Русия през 90-те години на миналия век и в началото на 2000-та година,има в актива си 26 гола.

В 41-та минута Алан Дзагоев центрира от левия фланг и неговият съотборник от ЦСКА /Москва/ Сергей Игнашевич увеличи на 3:0 за Русия.

В 81-та минута след центриране от левия фланг влезият като резерва защитник на Динамо /Москва/ Владимир Гранат надскочи всички и с глава оформи крайния резултат - 4:0.

Ето и коментара на треньора Берти Фогтс след двубоя:

"Поздравявам съперника с победата. Моите играчи много грешаха. Но е хубаво, че ги видяхме преди важния мач с България"
- Получиха се експерименти с фиаско?
- Такива мачове са необходими заради експерименти в състава.Ние имахме проблеми в защита. Това не е нашият най-добър мач. В психологически план отборът изглеждаше загубен. Може би на първо място трябва да подготвите играчите психологически?
- Съперникът беше по-бърз, по-силен. Тук въпросът не е в психологията. Сборният отбор на Русия направи всичко правилно тактически.
- Мачовете с Узбекистан и Русия показват, че намеренията да се класирате за финалния стадий на Евро-2016 изглеждат съвършено несериозно. Вие ще заявявате ли, както и преди, че отборът е способен на това?
- С този отбор ние ще се борим за класиране на финалите на Европейското първенство. Като домакини играем по-добре. Аз вярвам в своя отбор. Този мач ми показа проблемите преди срещата с България. И това е важно.
- В последните два мача Дмитрий Назаров беше в стартовия
състав. Може ли да го наричаме титуляр?
- Днес аз за последен път се убедих в това кой ще бъде в титулярния състав срещу България. Що се отнася до Назаров, всичко зависи от самия него.

Тагове:

азербейджан