на живо

Тежко изпитание за Ювентус на "Артемио Франки" (ВИДЕО)

Гледайте гостуването на "бианконерите" във Флоренция по RING.BG от 21:45 часа

Getty Images/Guliver Photos

С едно от най-свирепите италиански дербита се открива 14-ия кръг на Серия "А". Довечера Фиорентина посреща Ювентус на "Артемио Франки" в мач, който ще бъде предаван пряко по RING.BG от 21:45 часа.

Привържениците на Фиорентина се надяват да видят повторение на головото шоу от миналия сезон, когато "виолетовите" се наложиха с 4:2, след като изоставаха с 0:2.

В герой през онзи октомврийски следобед се превърна Джузепе Роси, който този път ще гледа мача от трибуните, точно там където преди година се намираше Марио Гомес. Германецът сега е амбициран да стане следващият палач на Ювентус.

Гомес иска да докаже, че е оставил зад гръба си головата суша, която го преследваше повече от 250 дни и чийто край беше сложен при гостуването на Каляри миналия уикенд.

Старши треньорът на Фиорентина Винченцо Монтела осъзнава много добре че, за да бъде преодоляна най-добрата защита в Серия "А", германският нападател трябва да бъде в най-добрата си форма.

Статистиката показва, че отбраната на Алегри става все по-солидна с напредването на мачовете. "Бианконерите" са допуснали само 1 гол след почивката в 13-те шампионатни срещи. Точно през вторите полувреме се развихрят футболистите на Монтела, които влизат в мачовете си разконцентрирано.

Преди обаче офанзивните играчи на Фиорентина да стигнат до наказателното поле на Юве, трябва да бъде спечелена битката в средата на терена. И двата тима разполагат с много качество в халфовите си линии.

На "Артемио Франки" ще излязат двама футболисти, които не са пропуснали нито една минута от мачовете на отборите си от началото на сезона: Леонардо Бонучи и Нето.

Ентусиазмът на феновете във Флоренция се покачва с наближаването на началния час на мача. Всички билети са продадени и всички почитатели на Фиорентина очакват да видят втори пореден грандиозен успех над големия съперник.