на живо

Фаворитите Италия и Хърватия не се победиха в Милано

Хърватските фенове два пъти прекъсват мача

Getty Images/Guliver Photos

Италия и Хърватия завършиха 1:1 в Милано в двубой от нашата квалификационна група за Евро 2016. Италианците откриха резултата в 11-ата минута с гол на Антонио Кандрева, който се разписа за първи път с екипа на "скуадра адзура". Гостите изравниха четири минути по-късно след попадение на Иван Перишич и слаба намеса на вратаря Джанлуиджи Буфон.

Срещата ще се запомни с агресивното поведение на хърватските фенове, които прекъснаха мача на два пъти. Първият бе малко след изравнителния гол в 15-ата минута. По-сериозната ситуация дойде при второто прекъсване в 75-ата минута. Върху терена на "Сан Сиро" се изсипа канонада от бомбички, фойерверки и факли. Преди двубоят да бъде подновен се стигна и до сблъсъци между феновете и полицията по трибуните.

В последния двубой от осма група Норвегия победи като гост Азербейджан с 1:0. Единственият гол отбеляза Хавард Нордвайт в 25-ата минута.

В класирането на първо място е Хърватия с 10 точки. Толкова има и Италия, но "скуадра адзура" е с по-лоша голова разлика. Следват Норвегия с 9 точки, България с 4, Малта с 1 и Азербайджан с 0.

Следващите срещи са на 28-и март 2015-а година. България е домакин на Италия, Хърватия приема Норвегия, а Азербайджан се изправя срещу Малта.