на живо

Голът на Чочев ще го изстреля в друга орбита (ГАЛЕРИЯ И ВИДЕО)

Халфът доближава нивото, необходимо за титулярно място в Серия "А"

Ивайло Чочев даде сериозна заявка за титулярно място в Палермо с отличното си представяне в мача срещу Удинезе. Юношата на Чавдар Етрополе заслужи суперлативи не само заради първия си гол в Серия "А", но и заради начина, по който се вписа в схемата на треньора Джузепе Якини за гостуването на стадио "Фриули".

Появата на българина в стартовия състав съвпадна с прекратяването на негативната серия на сицилианския отбор от шест мача без победа. Чочев сграбчи шанса, открил се пред него заради отсъствието на капитана Едгар Барето, и със сигурност ще постави в затруднение наставника си следващия път, когато изготвя стартовата единайсеторка и има на разположение парагвайския плеймейкър. 

Якини трябва да вземе под внимание и статистиката по отношение на мачовете, в които Чочев е излизал като титуляр през този сезон. А тя е категорична. Палермо няма загуба, когато бившият играч на ЦСКА е бил на терена от първата минута. Балансът на "розовочерните" в тези срещи е 3 победи и 3 равенства.

Силното представяне на Чочев срещу "фриуланите" предизвика вълна от позитивни коментари на Апенините. Сайтът Forzaitalianfootball му дава втората най-висока оценка (6.5) от всички футболисти, взели участие в срещата и отбелязва, че той се е чувствал много комфортно в средата на терена и е узаконил победата за тима си с попадението си за 3:0.

Италианският журналист Лелио Донато от Goal.com е на мнение, че една от най-добрите новини от дългочаквания успех над Удинезе е великолепното представяне на Чочев, който е впечатлил с тактическа интелигентност и способност да организира действията на тима си в противниковата половина.

Специализираният сайт Palermo24.net, който следи внимателно всичко, случващо се около клуба, определя Чочев за един от най-добрите на стадио "Фриули". Според изданието никой не е очаквал подобна класна продукция от 22-годишния играч, който стана четвъртият български голмайстор в елитния ешалон на италианския футбол.

Чочев, който преди няколко месеца бе оприличен като стил на игра на световния шампион от 1982 година Марко Тардели от треньора си Джузепе Якини, вчера даде солидно доказателство за това, че процесът на адаптацията му към италианския футбол върви повече от успешно. Голът срещу Удинезе със сигурност ще му даде необходимата доза самочувствие и спокойствие, които биха му помогнали да се наложи като основна фигура в Палермо.