на живо

Иранските футболисти получиха забрана да се снимат с австралийски фенки

Жените можели да използват селфитата за политически шантаж

Twitter

Иранските футболисти бяха предупредени официално да не си правят селфита с фенки в Австралия, тъй като това било срещу „моралните принципи” на държавата.

Отборът е на финалите на Купата на Азия и австралийки, родени в Иран, пълнят трибуните, за да гледат своите любимци. В същото време а иранките им е забранено да гледат мачовете на живо заради тежката полова сегрегация в страната.

Вестник „Телеграф” пише, че официалните лица в Иран били шокирани от дрескода на австралийките, който силно контрастирал с този на иранките.

След като селфита на ирански футболисти с жени обиколиха социалните мрежи, председателят на дисциплинарния комитет на футболната федерация на страната официално ги предупреди.

На играчите е забранено да позират за селфите с фенки. Те (жените) по-късно могат да използват снимките за политически шантаж срещу държавата или да съдят футболистите за сексуален тормоз. Ако играчите откажат да спазват тези ясни инструкции, няма да ни остане нищо друго, освен да се разправим с тях”, заяви Али Акбар Мохамедзаде.