на живо

Кой ще вземе суперкупата на Европа- тази вечер по БТВ Екшън

Реал Мадрид и Севиля решават трофея в Кардиф

Носителят на трофея в Шампионската лига Реал (Мадрид) и победителя в Лига Европа Севиля ще спорят тази вечер за Суперкупата на Европа. Двата тима се изправят един срещу друг на "Кардиф Сити Стейдиъм" в Уелс.

Срещата е с начален час 21:45,  съдия е Марк Клатенбърг от Англия, а двубоя ще бъде излъчен пряко по БТВ Екшън.

За втори път в сблъсък за този трофей ще играят два клуба от Испания. Предишният път беше през 2006 година, когато Севиля спечели с 3:0 срещу Барселона.

В последните 13 шампионатни мача между двата тима паднаха цели 64 попадения в двете врати. Това прави по почти 5 гола средно на мач. Миналия сезон отборите си размениха по един успех. Реал спечели със 7:3 на "Бернабеу", но след това Севиля се наложи с 2:1 на "Рамон Санчес Писхуан".Това е единствения трофей на клубно ниво, който Кристиано Роналдо не е печелил. Срещу Севиля Роналдо е отбелязал цели 16 гола - повече, отколкото на който и да е друг отбор в Испания.

Треньорът на Реал Карло Анчелоти не може да разчита на наказания за двубоя Чаби Алонсо. Очаква се Тони Кроос да играе в средата на терена заедно с Лука Модрич, е малко пред тях в ролята на плеймейкър ще бъде новата скъпа покупка - Хамес Родригес. В атака ще играе триото Гарет Бейл, Карим Бензема и Кристиано Роналдо.

Севиля има доста повече проблеми със състава си. Треньорът Унай Емери не може да използва контузените Кевин Гамейро и Себастиан Кристофоро, а до последно под въпрос ще бъдат Коке и Алехандро Арибас.

Тагове:

суперкупа