на живо

Монако иска Петър Чех за съотборник на Бербатов

Тимът от княжеството е отправил оферта към Челси за 12,5 милиона паунда

Отборът на Димитър Бербатов, Монако, продължава да работи усилено по лятната си селекция преди началото на Шампионска Лига след месец. Ръководството на тима от княжеството е отправило оферта на стойност 12,5 милиона паунда за вратаря на Челси, Петър Чех.

Бъдещето на чешкия национал в лондонския тим е под въпрос, след като през лятото в състава на "сините" се завърна и белгийският страж Тибо Куртоа, направил фантастичен сезон 13/14 под наем в Атлетико (Мадрид). Именно Куртоа започна като титуляр в двубоя от първия кръг на висшата лига срещу Бърнли в понеделник, а Чех остана на пейката. Това породи още повече спекулации, че двуметровият вратар ще потърси развитие на кариерата си в друг европейски гранд.

Все още не е ясно дали Челси ще приеме офертата на Монако, но е почти сигурно, че интерес към Чех проявяват още редица клубове от Стария континент.

В същото време Монако продължава подготовката си за двубоя срещу Нант от третия кръг на френската Лига 1. Мачът може да гледате в неделя пряко по БТВ Екшън от 21:30 часа.