на живо

Обиденият Кедира избира между лондонски грандове

Арсенал и Челси са най-сериозните кандидати за германския национал

Getty Images/Guliver Photos

Халфът на Реал (Мадрид) Сами Кедира продължава да е една от най-апетитните хапки на трансферния пазар през това лято. Световният шампион с Германия бе оставен на резервната скамейка при победата на кралския клуб с 2:0 над Севиля в мача за Суперкупата на Европа, като вместо него за титуляри в средата на терена бяха предпочетени Лука Модрич и Тони Кроос.

Интересът към Кедира, който е известен с огромния си коефициент на полезно действие, е голям, а най-сериозни кандидати за привличането му са лондонските съперници Арсенал и Челси. "Артилеристите" следят ситуацията около германеца още от края на миналия сезон, а именно подобен тип футболист липсва в състава на Арсен Венгер.

Плановете на френския специалист обаче може да бъдат объркани от собственика на Челси, Роман Абрамович, който с удоволствие би прибавил Кедира към звездния състав на Жозе Моуриньо.

Все още не е ясно и какво финансово предложение би удовлетворило ръководството на Реал, но най-вероятно сумата ще е от порядъка на 40-50 мил. евро.