на живо

Рома се отдалечава от Скудетото, "вълците" пак се издъниха на "Олимпико" (ВИДЕО)

Емполи обърка сметките на римския гранд

Getty Images/Guliver Photos

Рома направи четвърто поредно равенство в Серия "А" и почти се прости с надеждите си за спечелване на титлата. "Вълците" завършиха 1:1 с гостуващия Емполи в мач от 21-ия кръг на първенството.

Сценарият на двубоя на стадио "Олимпико" в събота вечерта поразително напомняше на тези от предишните три шампионатни мача на римския гранд - "джалоросите" изостават на почивката и стигат до равен резултат през второто полувреме.

Емполи поведе в 39-ата минута с гол от дузпа на Масимо Макароне, отсъдена за нарушение на Костас Манолас срещу Рикардо Сапонара. Гръцкият национал получи директен червен картон за извършения фаул. Броят на играчите на терена бе изравнен в добавеното време на първата част, когато втори жълт картон за игра с ръка си изкара Сапонара. Останаха обаче съмнения дали бившият футболист на Милан не докосва топката с рамо.

Също както и в предишните си три срещи, Рома заигра по-активно през второто полувреме и стигна до бързо изравняване на резултата. Точен в 57-ата минута бе защитникът Дъглас Майкон, който реализира първия си гол през този сезон в Серия "А". Това бе първият удар във вратата на Емполи, отправен от футболист на Рома в срещата, след 10 неточни изстрела до този момент.

Натискът на домакините не се увенча с второ попадение във вратата на Луиджи Сепе, на когото веднъж помогна и гредата след удар на Давиде Астори. И двата тима имаха претенции за дузпи, които обаче не бяха уважени от главния съдия Кармине Русо.

В крайна сметка Рома и Емполи не излъчиха победител и едва за втори път в историята си тосканците си тръгнаха непобедени от "Олимпико". "Вълците" съкратиха временно изоставането си зад лидера Ювентус на 6 точки. Разликата обаче може да стане 9 при успех на "бианконерите" срещу Удинезе в неделя. Двубоят на стадио "Фриули" може да гледате пряко по bTV Action от 16:00 часа. 

Рома продължава да няма победа на стадио "Олимпико" от 30-и ноевмри - серия от шест мача във всички турнири, в които участва през този сезон. За първи път от май 2005-а година "вълците" не успяват да стигнат до трите точки в четири поредни шампионатни двубоя в рамките на един сезон.