на живо

Събират Меси и Роналдо в Мача на звездите

УЕФА планира Мач на звездите по подобие на НБА

УЕФА планира Мач на звездите по подобие на НБА, предаде „Ел Мундо Депортиво”.

Идеята на европейската футболна централа е да обедини най-големите футболни звезди, играещи по европейските терени, създавайки мегасблъсък, който да предизвика небивал интерес от страна на зрители от целия свят.

В Мача на звездите в НБА се изправят един срещу друг Изтока и Запада, докато във футболното дерби е предвидено противопоставяне между Севера и Юга.

Целта е да се съберат най-добрите играчи от северните първенства (Висшата лига, Бундеслигата и руското първенство), които да се изправят срещу звездите на Юга (Примера дивисион, Лига 1 и Серия „А”).

Това на практика означава, че може да наблюдаваме Роналдо и Меси рамо до рамо в един отбор, което не се е случвало до сега. Ако такъв мач стане възможен, Меси и Роналдо ще защитават честта на Юга.

Двубоят може да се състои не по-рано от 2017 година, това означава, че Меси и Роналдо тогава ще са на по 30 и 32 години и няма да са толкова незаменими, но все пак двубоят се очертава да бъде истинско зрелище.

Играчите ще бъдат избирани чрез онлайн гласуване измежду феновете. Единственото ограничително условие е да не бъдат избирани повече от трима футболисти от един и същи отбор.