на живо

Ще вкара ли Бербатов нов гол шедьовър на Ница, отговорът довечера по bTV Action

Мачът започва в 21:30 часа

БГНЕС

Тази вечер Ница и Монако откриват 26-ия кръг на френското първенство. Дербито на Лазурния бряг може да проследите пряко по bTV Action от 21:30 часа.

Димитър Бербатов пази добри спомени от мачовете на "монегаските" срещу Ница. През април миналата година той реализира най-хубавия си гол в Лига 1 точно срещу отбора на Клод Пюел. Тогава българският нападател прехвърли елегантно от малък ъгъл вратаря Оспина и донесе победата с 1:0 на Монако.

Бербатов има и още едно попадение срещу Ница. Благоевградчанинът се разписа в продължението на осминафиналния мач за Купата на Франция, игран през февруари 2014-а година. Това бе първият гол за българския нападател като играч на "монегаските".

Единственият път, когато Бербатов не успя да вкара на Ница, бе в домакинския мач на "Стад Луи II" в 8-ия кръг. Отборът на Леонардо Жардим загуби с 0:1 и сега ще търси реванш на "Алианц Ривиера".

В момента Монако заема 5-ата позиция в Лига 1 с актив от 40 точки и при победа днес ще изпревари четвъртия Сент Етиен, който е с 41 точки. Ница е на 9-ото място с 34 точки. Тимът на Клод Пюел е в серия от 6 мача без загуба във френския шампионат.