на живо

Силен Лацио надигра тотално Милан (ВИДЕО)

"Орлите" победиха "росонерите" с 3:1 след пълен обрат в Рим

Силен Лацио надигра тотално Милан (ВИДЕО)

Лацио усложни още повече положението на намиращия се в криза отбор на Милан, след като го победи с 3:1 на стадио "Олимпико". "Орлите" стигнаха до трите точки благодарение на вихрено второ полувреме, през което наваксаха пасив от 1 гол. Отборът на Стефано Пиоли се изкачи временно на третото място в класирането, изпреварвайки с 1 точка Наполи и Сампдория.

Милан поведе в 4-ата минута, когато Жереми Менез открадна топката от Душан Баста в центъра, пробяга повече от 30 метра и прониза вратата на Федерико Маркети за 1:0. След попадението Лацио наложи надмощието си, но така и не успя да отбележи гол на Диего Лопес преди почивката. Малко преди края на първата част главният съдия Паоло Мацолени подмина претенции на домакините за дузпа за нарушение на Филип Мексес срещу Стефано Маури.

Римските "орли" осъществиха пълен обрат в рамките на 6 минути след началото на второто полувреме. Марко Пароло изравни в 47-ата след асистенция на Мирослав Клозе, а в 51-ата германският нападател се разписа за 2:1, възползвайки се от много груба грешка на Рикардо Монтоливо. В 81-ата минута Пароло подпечата успеха на Лацио с втория си гол в мача.

В края на двубоя нервите на Мексес не издържаха и той потърси физическа саморазправа с Маури, за което получи червен картон. Малко преди това капитанът на Лацио бе изритал французина.

Милан записа третата си загуба от началото на 2015-а година и облаците над главата на Филипо Индзаги започват да се сгъстяват. На "орлите" и "росонерите" предстои във вторник още един мач помежду им, този път от четвъртфиналната фаза на Купата на Италия.

Серия "А", кръг 20: Лацио - Милан 3:1

0:1 Жереми Менез 4'
1:1 Марко Пароло 47'
2:1 Мирослав Клозе 51'
3:1 Марко Пароло 81'