на живо

Странно: Юнайтед забрани таблетите на Олд Трафорд

По-малко дигитални удобства за феновете на "червените дяволи" през новия сезон

Getty Images/Guliver Photos

Ръководството на Манчестър Юнайтед взе дръзкото и странно решение да забрани използването на таблети от зрителите на стадион "Олд Трафорд" на мачовете през новия сезон. Причината е все по-големият размер на устройствата, който пречи на гледката на хората, стоящи на по-задни редове, при използването им. Друго от опасенията е, че все повече фенове записват с таблетите си голяма част от мачовете, на които присъстват, което по принцип е забранено.

Първи любопитната информация са получили привържениците, които тази вечер ще присъстват на последната контрола на "червените дяволи" преди началото на сезона срещу Валенсия. В официалното съобщение се казва: "Искаме да Ви уведомим за промяна в клубната ни политика, относно домакинските мачове на отбора. Привържениците не могат да внасят дигитални устройства с по-голям размер от 150х100мм, включвайки таблети и айпади." Сред забранените вещи са включени още големи пликове, камери и бутилки с течност.

Любопитно е, че през 2010 година ръководството на Ню Йорк Янкис също забрани таблетите на "Янкис Стейдиъм" в Ню Йорк, но промени решението си само две години по-късно.