на живо

Суарес получи разрешение да тренира с Барса

Четиримесечното наказание на нападателя обаче остава

Getty Images/Guliver Photos

Спортният арбитражен съд в Лозана взе решение да облекчи наказанието, наложено на Луис Суарес от ФИФА за ухапването на Джорджо Киелини в мача между Италия и Уругвай на СП в Бразилия. Така нападателят получи разрешение да започне тренировки с новия си клуб Барселона.

Той обаче няма да може да играе за каталунците до края на Октомври (осем мача от Примера Дивисион). Първият двубой, в който Суарес би трябвало да вземе участие, е Ел Класико срещу Реал (Мадрид) на 26-ти същия месец. Наказанието от 9 мача, касаещо участията му за националния отбор на Уругвай, също остава.

На изслушването през миналата седмица адквокатите на Суарес поискаха санкцията на техния клиент (най-тежката в историята на ФИФА) да бъде намалена и да се отнася само до международните мачове на национално ниво.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

По време на инцидента Суарес все още бе футболист на Ливърпул, но това не отказа Барселона да го привлече срещу 75 милиона паунда. След края на световните финали уругваецът се извини за постъпката си, въпреки че веднага след случая твърдеше, че е загубил равновесие.