на живо

За колко време ще изработите заплатата на Неймар?

Финансов калкулатор съпоставя цената на вашия труд с тази на футболните звезди

Намираме се в края на поредния трансферен прозорец, през който бяха похарчени колосални суми за нови футболисти. Освен това бе счупен и световният рекорд - ПСЖ привлече Неймар от "Барселона" срещу 222 милиона евро.

В новия си клуб бразилецът печели по 865 000 евро седмично. А колко заработвате вие в сравнение с нападателя? От Би Би Си предоставят специален финансов калкулатор, който дава отговор на този интригуващ въпрос.

Достатъчно е да въведете държавата, в която живеете, и годишното си възнаграждение в съответната валута. След това можете да посочите която пожелаете от големите звезди във футбола. А данните определено ще ви шокират.

Да приемем, че получавате заплата в размер на 12 000 лв. годишно, 1000 лв. месечно или около 250 лв. седмично. Оказва се, че Неймар заработва въпросните 250 лв. точно за... ТРИ МИНУТИ.

Нещо повече - ще се нуждаете от 3249 години, за да спечелите колкото бразилеца само за 12 месеца. Тоест ако трудовият ви стаж е започнал през 1232 г. преди Христа, тъкмо ще сте към края на мисията.

Базата данни в калкулатора се основава на Международната организация на труда, според която средното възнаграждение в България възлиза на 10 700 лв. на година.