на живо

За първи път: България загуби безславно от Канада в Лигата на нациите

"Лъвовете" допуснаха тежко поражение с 0:3

FIVB

Мъжкият национален отбор по волейбол записа тежка загуба от тима на Каната в Лигата на нациите. "Лъвовете" паднаха с 0:3 (26:28, 23:25, 16:25).

Това беше първата загуба от Канада за българския тим от този съперник в комерсиалния турнир. 

Снимка: FIVB

Както вчера срещу Италия, и този път селекционерът Силвано Пранди заложи на младите играчи в тима. Най-опитният на полето в началото на срещата беше капитанът Цветан Соколов, а компания на игрището му правеха Георги Сеганов, Николай Къртев, Аспарух Аспарухов, Светослав Иванов, Стефан Чавдаров и либерото Владислав Иванов.

Първият гейм беше най-оспорван. В началото "лъвовете" поведоха и изглеждаха стабилни в играта си. Тимът на Канада обаче постепенно изравни резултата, за да се стигне до истинска драма в края на частта. Опитът си каза думата и "кленовите листа" успяха да поведат.

Снимка: FIVB

Двата тима започнаха точка за точка през втория гейм, като българите дръпнаха в резултата в средата на частта. Предимството им се оказа крехко и канадците отново наложиха своята игра в края, за да поведат с 2:0. Цветан Соколов пък показа, че чувства болки в рамото, което допълнително утежни ситуацията в българското поле.

Третият гейм не предложи нищо, с което "лъвовете" и феновете да се гордеят. Видимо обезкуражени, родните волейболисти не дадоха никакъв отпор на канадците и закономерно загубиха.

Поражението е четвърто за България в Лигата на нациите. Това отрежда 12-то място на родния тим в класирането. Канада е на 10-та позиция.

Снимка: FIVB

Най-резултатен за България очаквано беше Цветан Соколов с 23 точки. Аспарух Аспарухов добави 7. За Канада Никълъс Хоуг реализира 16 точки.

На 5 юни "лъвовете" играят срещу Иран.