на живо

За първи път от 17 години: Без голове в "Ел Класико" (ГАЛЕРИЯ)

Двата тима остават на върха с равни точки

За първи път от 17 години отборите на "Барселона" и "Реал" Мадрид не си отбелязаха гол в голямото дерби на Ла Лига. Така двата тима запазват равните си точки - по 36, на върха в класирането, като каталунците са първи заради по-добра голова разлика.

Мачът трябваше да се проведе в края на октомври, но бе отложен заради протестите в Каталуния, които съпътстваха и днешната среща. 

В дербито на "Камп Ноу" имаше няколко спорни момента, а гол на "Реал" бе отменен поради засада.

Снимка: Reuters

За пръв от ноември 2002 г. "Ел Класико" завършва при нулево равенство в шампионатен мач. "Реал" продължава да няма победа срещу големия си съперник от 2016 г. 

Капитанът на Белия балет - Серхио Рамос, стана рекордьор по участия в "Ел Класико". За него това бе 43-и мач, а с един по-малко е Лионел Меси. Рамос играе за първи път в най-важния двубой в Испания през 2005 г.

Проблемите за домакините започнаха минути преди срещата, когато Серхио Бускетс бе заменен принудително от Иван Ракитич.

В началото "Барса" бе по-активният тим на терена и създаде доста трудности за гостите. В 12-ата минута дойде и първата по-спорна ситуация в двубоя, при която домакините претендираха за дузпа за игра с ръка на играч на "белите".

Снимка: Reuters

Малко по-късно гостите отправиха и първия си точен удар, но Тер Стеген отрази изстрел на Бензема. Впоследствие германският страж се отличи и при удари на Каземиро, Варан и Валверде.

В края на първото полувреме удар на Меси бе избит от голлинията от Серхио Рамос.

В 60-ата минута каталунците поискаха и дузпа след грубо влизане на Серхио Рамос срещу Луис Суарес. Капитанът на "Реал" игра опасно, като не успя да изчисти топката, но съдията подмина тази ситуация.

Снимка: Reuters

Четвърт час преди края "Реал" отбеляза гол, който обаче бе отменен. Менди центрира, а Гарет Бейл се разписа с десния крак. След преглед на ситуацията, VAR показа, че левият бек на Кралския клуб е бил в засада.