на живо

За първи път от 6 години: Григор извън топ 40 в света

Българинът записа спад от 15 места в обновената ранглиста по тенис

Reuters

За първи път от 6 години насам Григор Димитров е извън най-добрите 40 тенисисти в света! В обновената днес (22 април) ранглиста той заема 42-ра позиция, като бележи спад от цели 15 места в подреждането.

Роденият в Хасково тенисист отпадна в третия кръг на турнира в Монте Карло и не успя да защити точките си от миналогодишния полуфинал. Това му коства огромен спад в подреждането. 

За последно Димитров беше извън топ 40 на 11 февруари 2013 г., когато беше 41-ви. Това пък е най-лошото класиране за българина от декември 2012 г., когато в края на сезона беше на 48-ма позиция.

За Гришо предстои участие на турнира в Барселона, който започва днес. Той получи "уайлд кард" за основната схема, като във втория кръг ще се изправи срещу труден съперник - победителя в мача между Фелисиано Лопес и Фернандо Вердаско.

През 2018 г. българинът достигна до четвъртфинал в надпреварата в Испания, като това е и най-доброто му представяне в Барселона. Ако не успее да защити точките си тази година, има голяма вероятност той да изпадне и от топ 50 на световната ранглиста по тенис.