на живо

За разваленото приятелство: Защо Стоичков никога няма да прости на Марадона?

Камата в откровено интервю пред аржентинско радио

Христо Стоичков и Диего Марадона са футболни величия, но до сравнително скоро между тях имаше и приятелство. Приятелство, което е било развалено по вина на аржентинеца. Това потвърди Камата в интервю за радио 947FM в родината на Марадона. Стоичков разкри, че е имал силна връзка с аржентинския гений, но тя остава в миналото.

"Имах много важно приятелство с него и когато то приключи, ми стана тъжно. Загубих голям приятел в лицето на Марадона. По-добре да си остана със спомена за него като футболист, снимките и позитивните неща. Диего загуби, не аз. Човек преминава през нереални неща през живота си. Винаги ще го обичам, но не както преди. По-добре да го оставя така", споделя Модерния ляв.

Стоичков не може да прости на Марадона за едно неизпълнено обещание. Диего бе дал дума, че ще вземе участие в "50 години №8" - юбилейния мач на родната легенда през пролетта на 2016 г. Тогава в София пристигнаха куп звезди, Дон Диего обаче се отметна в последния момент. Аржентинецът просто бе спрял да отговаря на обажданията, което огорчи Стоичков.

15 години по-рано - през 2001 г., Камата уважи бенефиса на аржентинеца и взе участие в мача в Буенос Айрес.

"Беше ми отредено да живея в една изключителна епоха, както в националния отбор, така и в "Барселона". Беше лесно да играя с големи шампиони... Бях бунтар със силен характер, както и неоспорим победител. Никога не се предавах, направих много глупости, но винаги с високо вдигната глава", каза още Стоичков.

Той разкри и, че е бил близо до трансфер в аржентинския гранд "Бока Хуниорс".

"Имах възможността да се присъединя към "Бока Хуниорс" преди много години и никога не се рабра за това. Беше след периода ми в "Барселона", но реших да отида в САЩ със семейството ми".

"Скоро ще отида в Аржентина, за да направя документален филм за Габриел Батистута. Много се радвам, че се възстанови от тежката си контузия. Ще имам възможността да го видя и да направя филма, който той заслужава", допълни Камата.

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове: