на живо

За Реал Мадрид, Роналдо и рекордите

Преди мача Реал Мадрид - Лудогорец

Getty Images/Guliver Photos

Реал Мадрид е жаден за нови рекорди и поредната жертва се очаква да бъде българският Лудогорец. Мачът от Шампионската лига е утре в испанската столица.

Реал изравни рекорда за последователни победи в официални мачове в историята на испанския футбол, който до този момент се държеше от Барселона. „Белия балет“ записа 18-ти пореден успех при победата с 3:0 срещу Селта.

В този мач Кристиано Роналдо отбеляза своя 23-ти хеттрик и оформи головете си за клуба на 200 в 178 мача. Въпреки че треньорът на Реал Карло Анчелоти ще даде почивка на много титуляри, Роналдо ще бъде на терена, за да подобрява нови рекорди.

Каталунските медии обаче засипаха с критики португалеца. Причина за това беше спорната дузпа, която Роналдо си изпроси, за да открие резултата. Роналдо беше сравнен с испанската плувкиня Мирея Белмонте, която спечели четири златни медала на световното първенство в Доха.

В същото време обаче един факт притеснява феновете на Реал и някои от тях дори не желаят победата срещу Лудогорец. Досега всички отбори, които са спечелили и шестте си мача от груповата фаза на турнира, не са ставали европейски клубни шампиони в края на сезона.

И докато за Реал Мадрид този мач е въпрос на нови рекорди, то Лудогорец може да продължи европейските си мечти, ако поднесе сензация на Сантяго Бернабеу утре и вземе 3 точки. Равенството също може да се окаже достатъчно за българския тим.

 

Тагове:

реал