на живо

България отново е домакин на елитен голф турнир (ВИДЕО)

За втори път страната ни приема надпревара от Европейската верига

За втори път в своята голф история България е домакин на професионален голф турнир от Европейската верига. След като през 2013 г. доби огромна популярност с организирането на Световния Волво мачплей шампионат, сега страната ни посреща турнир на звездите ветерани – European Tour Properties Senior Classic.

От 6 до 9 септември Голф комплекс „Лайтхаус“ посреща голф професионалисти на възраст над 50 г., водени от световно известния Иън Уузнам, победител в US Masters 1991 г. и дизайнер на Лайтхаус голф игрище. Турнирът е единственият по рода си в света и кулминация в честването на десетгодишнината на голф игрището, открито през септември 2008 г.

Сред потвърдилите участие са и звезди от световния ранг на Ярмо Санделин – шампион на European Tour Turespana Open De Canaria от 1995 г., Сантяго Луна – многократен победител в турнирите на ETP Senior Classic, Константино Рока, Бари Лейн, Филип Прайс, Питър Бейкър.

Това е впечатляващото второто издание на основания през 2017 г. European Tour Properties Senior Classic, и приоритетно се провежда в България на ротационен принцип в голф клубове, членуващи в European Tour Properties. Лайтхаус голф игрище е единственото голф игрище в България, горд член на European Tour Properties.

Регламентът предоставя уникална възможност на всички голфъри в България да играят рамо до рамо със звезди на световния професионален голф. 

Участниците имат възможност да се включат в състезания с няколко различни формата – стандартен про-ам на 5 и 6 септември (отбори от по трима аматьори и един професионалист) и Alliance про-ам на 7 и 8 септември (отбор от 1 аматьор и 1 професионалист). На 9 септември е финалният кръг само за професионалисти.
Staysure Tour (преди известен като ETP Senior Classic) е част от Европейската верита и събира най-прославените професионални голф играчи на възраст над 50 години.

Турнирът беше кулминация в честването на десетгодишнината на голф игрището, открито през септември 2008 г. Министерство на Туризма подкрепи официално събитието и турнира като поздрави участниците и покани на щанда си всички да опознаят туристическа дестинация България.

Тагове: