на живо

Да се наредиш до Бекъм и Джерард заради... една буква!

Човешко е да се греши

Reuters

Куивин Келъхър записа впечатляващ дебют за "Ливърпул". Ирландският вратар направи няколко ключови спасявания срещу "Аякс" в Шампионската лига миналата седмица и логично Юрген Клоп реши да заложи на него и в мача от Висшата лига срещу "Уулвърхемптън".

22-годишният страж регистрира втора поредна чиста мрежа, и въпреки че самият той не допусна фрапантни грешки, се оказа в центъра на една доста сериозна. Или поне името му.

Човекът, който щампова имената и номерата на фланелките на "Ливърпул" бе сбъркал с изписването на името на Куивин Келъхър. Вместо Kelleher, както е на английски, на екипа с номер 62 пишеше "Kellher".

Снимка: Reuters

На полувреме вратарят получи тениска с правилното му име и продължи да оставя отлични впечатления за мърсисайдци, които спечелиха срещата с 4:0 у дома и то пред 2000 фена. Нещо, което не им се беше случвало от 9 месеца.

Ако трябва да сме честни, донякъде можем да разберем грешката. Името на младия вратар не е от най-лесните. Чували сме какви ли не варианти на произношение.

Въпреки че се пише Caoimhín Kelleher, всъщност се произнася Куивин Келъхър. Или поне той така твърди.

Келъхър няма за какво да се притеснява, защото далеч по-именити футболисти са били жертва на същата грешка.

Легендите на Англия Дейвид Бекъм и Стивън Джерард са се сблъсквали със същия казус в различни етапи от кариерите си.

През 1997 г. в мач за "Чарити Шийлд" (предшественика на "Къмюнити Шийлд") Бекъм играе срещу "Челси" с фланелка, според която се казва Beckam.

След като напуска "Ливърпул", Джерард облича екипа на "ЛА Галакси", но разбира, че всъщност името му не е Gerrard, a Gerrrad.