на живо

Футболистите на "Черноморец" не могат да използват съблекалните на стадиона

По-късно днес представители на клуба и Община Бургас ще проведат среща, за да обсъдят казуса.

Футболистите на "Черноморец" не могат да използват съблекалните на стадиона

Футболистите на третодивизионния "Черноморец" не могат да използват съблекалните и сградата на едноименния стадион. Това разкриха от клуба пред bTV. 

Казусът възниква, след като наемател на основната база заключва стадиона и отказва достъп на футболистите. Става въпрос собственик на боксов клуб, който има договор за ползване на съоръженията от 3 години.

Футболните тимове могат да използват четирите тревни игрища в комплекса и съблекалните на детско-юношеската школа. 

Този казус поставя под съмнение получаването на лиценз, ако клубът, който в момента е лидер в Югоизточната трета лига, успее да спечели промоция при професионалистите.

"Черноморец" трябва да съществува и докато в общината не вземат нещата в свои ръце и да придобият поне единия от двата стадиона, трудно ще има футбол в Бургас. Има терени около града, които са лицензирани. Може и там да отидем ако нещата не се случат така както ние желаем и искаме", заяви бившият национал Радостин Кишишев, който в момента е изпълнителен директор на "Черноморец".

Напрежението между двете страни предизвика извънредни разговори между синдика на клуба ("Черноморец" е в несъстоятелност и се управлява от синдик) Митко Събев и общината. 

"Това е най-голямото съоръжение на Балканския полуостров - 140 декара, четири помощни игрища, спортни зали. Това трябва Бургас да си го върне на бургазлии. Мисля, че има така добро желание от страна на кмета на града и на общинска администрация, има така желание и от основните кредитори които са Митко Събев и фирмите свързани с него", заяви пред bTV Йордан Георгиев - председател на комисията по спорт към Община Бургас.

Очаква се срещата да се състои по-късно днес (11 февруари).