на живо

Забраниха на Ибрахимович и Погба да си раздават фланелките след мач

Случаят не е прецедент за "Манчестър Юнайтед"

Златан Ибрахимович, Пол Погба и компания вече няма да си разменят фланелките с футболистите от другите отбори след мач. Такова нареждане е получено в съблекалнята на „Олд Трафорд”.

Според източници на таблоида „Сън” забраната към звездите на „червените дяволи” е, за да не се налага тениските да бъдат заменяни с нови, което ще спести пари на клуба.

Отборът от Манчестър подписа сделка в размер на 750 млн. паунда годишно с един от най-големите производители на спортна екипировка в света през 2014 г., която бе увеличена с още 150 млн. паунда при пристигането на Жозе Моуриньо това лято. Въпреки това собствениците искат да ограничат излишните разходи.

Невероятната забрана не е прецедент на „Олд Трафорд”. Миналият сезон в мача от ФА Къп срещу „Кеймбридж Юнайтед” ръководството на английския гранд не позволи на футболистите да си разменят фланелките с играчите на противника. Причина и тогава бе нежеланието да се прахосват пари за нови екипи.

Ако всички футболисти на „Юнайтед” се разделят с тениските си след мач, то това ще струва на клуба нови 660 паунда.

В момента звездите на отбора се подготвят с националните си отбори за квалификациите за световното първенство в Русия през 2018 г. и ще се завърнат в Англия за дербито на Манчестър в събота.