на живо

Забраняват песен за Ромелу Лукаку, защото била расистка (ВИДЕО)

В нея се възпяват голмайсторските умения и половата мощ на нападателя

Getty Images

Организацията, която се бори с расизма в английския футбол - Kick It Out, задейства процес по забрана на песен за нападателя на "Манчестър Юнайтед" Ромелу Лукаку

От Kick it Out влязоха в контакт с клуба и настояха "червените дяволи" да въведат контрол, вследствие на който публиката им да спре да пее любопитната песен.

В нея се възпяват голмайсторските умения и половата мощ на Лукаку. Според членовете на Kick It Out обаче тази част има обиден и дискриминационен характер. По време на домакинството за Купата на лигата на "Юнайтед" срещу "Бъртън" тази вечер стюардите на стадиона първо ще говорят с привържениците по случая, а след това и ще следят изкъсо дали някой ще започне да пее песента, съобщава "Дейли мейл".

Какво гласи официалното изявление на Kick it Out:

"Свързахме се с "Манчестър Юнайтед" по този въпрос и ще работим в тясно сътрудничество с клуба и Футболната асоциация, за да гарантираме бързата реакция. Ако получим някакви сведения за скандирания с дискриминационен характер, те веднага ще бъдат предадени на управляващия орган и извършителите могат да очакват наказания"

Какво гласи песента за Ромелу Лукаку: