на живо

Загуба за Анчелоти от любимия му клуб (ВИДЕО)

В Чикаго Милан победи Байерн след дузпи.

Getty Images

На стадион „Солджър Фийлдс” в Чикаго, отборите на Байерн и Милан изнесоха един доста атрактиван мач украсен с 6 гола и дузпи за определяне на победителя. Играчите на треньора Винченцо Монтела започнаха по- активно мача и в 23 –та минута Нянг открадна една топка в ценъра на защитата на Байерн, излезе сам срещу вратаря Улрайх и порази целта, за да открие резултата. Футболистите на немския отбор успяха в следващет минути да пренесат играта в половината на съперника и стигнаха до изравняване на резултата след хубав шут на Рибери в 29 – та минута..Десетина минути по-късно, отборът на Байерн излезе напред в резултата, след като Алаба изненада с далечен шут вратаря на Милан, Донарума.Така на почивката футболистите на Байерн имаха преднина в резултата.

Тя обаче бе заличена само 4 минути след началото на второто полувреме, когато Бертолачи се възползва от нерешителност в действията на няколко от защитниците на Байерн и резултата отново бе изравнен. В 61- та минута Куцка изведе отново отборът на Милан напред в резултата след хубав шут, който рикошира от крак на защитник и изненада Улрайх. Направените през втората част на срещата смени нарушиха ритъма на играта, но интригата се запази да последната минута, когато Бернат бе фаулиран в наказателното поле от Вергара и Рибери превърна в гол отсъдения за Байерн 11-метров наказателен удар.Така срещата завърши 3:3.

Това доведе до изпълнениетно на дузпи за определяне победителя в мача. Всички играчи на Милан бяха точни от бялата точка, докато вратарят на италианския тим спаси дузпа бита от Рафиня и така Милан записа победа в турнира ”Интернешънъл чемпиънс къп” .Треньорът на баварците  Карло Анчелоти записа загуба в първия си двубой като наставник на Байерн срещу голямата си любов, отборът на Милан, където той постигна огромни успехи в петте си години като играч и осемте си години като треньор в този клуб.