на живо

Загубата от 405-ия - втората най-шокираща в кариерата на Димитров

Българинът има поражение и от по-ниско поставен тенисист

Getty Images

Рано тази сутрин Григор Димитров допусна сензационна загуба от световния номер 405 Кевин Кинг в мач от първия кръг на турнира на твърди кортове в Атланта. Поражението с 5:7, 4:6 от американеца, съпътствано с изключително много непредизвикани грешки и пробиви, може да бъде определено като второто най-шокиращо в кариерата му.

Оказва се, че Димитров има загуба и от по-ниско поставен тенисист. В негативната статистика на първо място е поражението от №553 през юни 2016 г. в "Куинс". Тогава тази незавидна позиция се държи от Янко Типсаревич, който се завръща на корта след редица контузии и операции. Димитров пък е 37-и.

Българинът има още две загуби от играчи извън първите 200 на класацията на АТР, но и те са от тенисисти, които се връщат след травми.

През април 2017 година в Маракеш №385 по онова време Томи Робредо побеждава Гришо с 6:4, 1:6, 6:1.

През юли 2018-а на "Уимбълдън" българинът отстъпва на №224 в света Стан Вавринка от Швейцария с 6:1, 6:7, 6:7, 4:6. Тогава Димитров е шести в ранглистата.

Загубата в Атланта е четвърта поредна за Димитров, който напусна трети пореден турнир още на първото стъпало след "Куинс" и "Уимбълдън". 

Следващата седмица първата ни ракета ще участва на турнира в Лос Кабос, Мексико. Тогава ще станат и два месеца от последната му победа - на 29 май срещу Марин Чилич на "Ролан Гарос".