на живо

Заложническата криза с кучето на Стъридж приключи благополучно

Футболистът си прибра Луси

Instagram

Щастлив край имаше заложническата криза, в която попадна футболистът на "Ливърпул" Даниел Стъридж. Не, нито той, нито някой негов близък е бил отвлечен. Става въпрос за кученцето му Луси, което беше откраднато от къщата му в Лос Анджелис.

Малкият домашен любимец на нападателя е от породата померан и струва около 30 хил. паунда. 

Цената му явно са знаели и зложелателите, които са счупили една от стъклените врати в имението на Стъридж. В кратко видео в социалните мрежи той разкри, че те са отмъкнали кученцето и няколко торби. Към вещите футболистът нямаше претенции, но за Луси той обяви, че ще даде специална парична награда.

Кученцето е истинска знаменитост в Инстаграм, има собствен профил, а Стъридж твърди, че е единственото по рода си от тази порода, което прилича и на хъски.

Футболистът показа кадри от охранителните камери, на които се вижда, че крадците са трима мъже в черни дрехи и качулки. Той качи и снимка на разбитата врата. Обирът е станал в късните часове на вчерашния ден, като днес (10 юли) полицията продължаваше с огледа.

 
 
 
View this post on Instagram

Somebody stole my dog. I’ll pay anything. I want him back.

A post shared by Daniel Sturridge - Dstudge (@danielsturridge) on

За щастие на англичанина, скоро, след като пусна съобщението, местен рапър, познат като Килла Фейм, се свърза с него, за да го уведоми, че Луси е у него. В кратък клип той заяви: "Господин Стъридж, намерих кучето Ви. Ето го тук, при мен е. Вижте го".

Не е известно дали е имало и каква е била наградата на рапъра. От полицията обаче са категорични, че той няма общо със злосторниците. 

Докато Луси липсваше, Стъридж публикува няколко негови снимки. Футболистът беше видимо доста разтревожен за него. "Той е все още навън. Моля ви, помогнете ми да си върна кучето", пишеше нападателят. За щастие той и любимецът му са отново заедно.