на живо

Заплашват със смърт Майкъл Оливър и семейството му

Съпругата на съдията, свирил дузпата за "Реал" Мадрид, получава стотици съобщения в социалните мрежи

Getty Images

Кошмарни за цялото семейство на Майкъл Оливър са дните, след като той отсъди дузпа за "Реал" Мадрид в 93-ата минута на реванша от четвъртфиналите за Шампионска лига. Наказателният удар, вкаран от Кристиано Роналдо, на практика класира "белите" за следващата фаза на турнира, въпреки че "Ювентус" водеха с 3:0 почти до самия край на мача.

Решението да даде право на испанския гранд да изпълни дузпа докара множество главоболия и дори заплахи за смърт на цялото семейство на рефера.

Майкъл Оливър и съпругата му Луси получавали съобщения на личните си телефони и в интернет. Самият рефер няма профил в социалните мрежи, но този на половинката му в Туитър бил залят от неприятни закани не само към Майкъл, а и към цялото семейство. 

Семейство Оливър се е свързало с британската полиция, а органите на реда са започнали разследване по случая.

Снимка: Getty Images

Повече от заплахите са от фенове на "Ювентус". Те недоволстват не само срещу дузпата, а и срещу решението на рефера да изгони вратаря и капитан на тима Джанлуиджи Буфон заради бурните му протести. Мачът срещу "Реал" най-вероятно е последен в Шампионската лига за 40-годишния страж на "Старата госпожа".

Самият Буфон заяви, че за него отсъждането на наказателен удар е "убийство", а съдията Оливър е "животно".