на живо

Заплетен казус с COVID-19 във Втора лига

"Добруджа" едва събра състав за мача си срещу "Локо" София

Lap.bg

Заплетен казус с двубой от Втора лига след 8 случая на COVID-19 в един отбор. От "Добруджа" настояваха мачът им срещу "Локомотив" София да бъде отложен. От БФС не уважиха претенциите им, а ситуацията беше усложнена от изискването за повторни PCR тестове. Двубоят завърши със загуба на "Добруджа" с 0:3.

Тъй като резултатите от вторите проби за коронавирус на отбора не бяха излезли до началото на срещата главният мениджър на домакините Светослав Петров прекара последните часове преди нея в странна ситуация.

"Шефката на РЗИ-Добрич ми каза, че ако излезем да играем, без да са ни готови вторите проби, нарушаваме предписанието, което те са ни направили съгласно заповедта на министъра на спорта (Красен Кралев) и сме в нарушение на тяхното предписание. А ако не излезем да играем, сме в нарушение на наредбата на футболния съюз. Каквото и да направим сме виновни.", коментира Петров пред bTV.

Притеснения имаше и у родителите на някои от 6-мата юноши, които бяха извикани да попълнят състава на мъжкия тим.

От БФС публикуваха изявление четвърт час след началото на мача, в което уточниха:

"Резултатите от взетите в предишните два последователни дни проби са отрицателни и са своевременно комуникирани с ръководството на клуба, респективно не съществува обективна причина за създаване на прецедент и отлагане на двубоя на ПФК "Добруджа 1919" с "Локомотив" София".

От футболния съюз подчертаха, че мач от професионалния ни футбол може да бъде отложен единствено при над 10 доказано заразени с коронавирус играчи - условие, което не съществува в случая с "Добруджа".