на живо

Заради COVID-19: Отложиха и "Левски" - "Локомотив" Пловдив

При "сините" има 11 заразени футболисти

Lap.bg

Още една среща от Първа лига бе отложена заради коронавирус. След положителни проби на 11 играчи на "Левски" бе решено двубоят срещу "Локомотив" Пловдив, който по програма е утре, да бъде пренасрочен.

"На база представени индивидуални PCR тестове на състезатели и треньори от "ПФК Левски", Медицинската комисия при БФС констатира, че с положителен резултат за COVID-19 са 11 професионални футболисти с трудови договори. Предвид горното, съгласно решение на ИК на БФС поради карантинирани над 10 състезатели с професионални договори на "ПФК Левски", срещата от 12-ти кръг на Първа професионална футболна лига между отборите на "ПФК Левски" – "ПФК Локомотив 1926" Пловдив, насрочена за 07.11/събота/2020 г от 17.30 часа се отлага", съобщиха от СТК към БФС.

Снимка: Lap.bg

Вчера (5 ноември) "сините" съобщиха за нови 7 положителни теста. Преди дни пък стана ясно, че четирима други са заразени с COVID-19.

Според разпоредбите на Министерство на здравеопазването и футболната централа, при 10 заразени в един от тимовете, мачът се пренасрочва.

Такава беше съдбата на срещите "Царско село" - "Берое" (12 заразени при "царете"), "Арда" - "Лудогорец" (16 заразени в тима от Кърджали), както и за двете срещи на "Славия" (11 заразени) срещу "Ботев" Пловдив и "Ботев" Враца.

Мъжкият тим на "Левски" преустанови временно тренировъчния процес. Най-вероятно големият брой на заразени в клуба ще осуети и планираното представяне на новия треньор - Славиша Стоянович. Словенецът със сръбски паспорт трябваше да започне да води тренировки от началото на следващата седмица, по думите на мажоритарния собственик на "Левски" Наско Сираков. 

Снимка: Lap.bg

За него това ще бъде втори период начело на "сините". През 2018 г. с тима той постигна 12 победи, 2 равенства и 5 загуби. След това работи като национален селекционер на Латвия. На 20 януари 2020 г. от федерацията на страната обявиха раздялата.