на живо

Заради коронавируса: "Тотнъм" - "Рен" се отлага

Английският тим има 8 футболисти с положителен резултат

Twitter

Срещата от последния кръг на Лигата на конференциите между "Тотнъм" и "Рен" беше отложена. Мачът трябваше да се играе от 22:00 ч. днес (9 декември) в Лондон, но домакините съобщиха за 13 заразени с коронавирус в своите редици. 

Мениджърът на "шпорите" Антонио Конте съобщи, че става дума за 8 футболисти и 5-ма от персонала. Те вече са поставени под карантина, а базата на тима е затворена и дезинфекцирана. 

Очаква се от УЕФА да обявят кога ще се играе срещата. 

"Не е ясно какво се случва. Всеки ден имаме все повече и повече заразени. Ситуацията не е добра, направо е плашеща.", коментира Конте преди да стане ясно, че "Тотнъм" няма да играе срещу "Рен" днес.

Френският тим обаче не остана доволен от решението на УЕФА и си запазиха право да обжалват. 

"Липсата на феърплей е очевидна. "Тотнъм" ни потвърди с имейл следобед, че мач ще има. Беше ни съобщено за отмяната след като "Рен" кацна в Лондон", пишат от френския клуб. 

Следващата стъпка на "Тотнъм" е да се обърне към Висшата лига, за да може да отложи мачовете си в местното първенство. "Шпорите" трябва да играят с "Брайтън" в неделя (12 декември) и с "Лестър" на 16 декември.

От клуба не съобщават кои са заразените футболисти и дали те са ваксинирани.

В Лигата на конференциите на първо място в групата на "Тотнъм" е "Рен" с 11 точки. "Шпорите" имат 7, колкото "Витес", а "Мура" е с 3.