на живо

Защитник на "Левски" с автогол срещу световните шампиони

Исландия с Холмар Ейолфсон направи 2:2 с Франция

Reuters

Защитникът на "Левски" Холмар Ейолфсон вкара гол в собствената си врата по време на срещата между националния му тим Исландия и световните шампиони Франция.

В контролната среща, играна в Гинган, "петлите" бяха под реалната заплаха да загубят мача, но с автогола и след това отсъдена и отбелязана дузпа, те се добраха до равенството 2:2.

Ейолфсон игра цял мач за Исландия, а домакините излязоха на терена със звездите си, сред които Килиан Мбапе, Антоан Гризман и Пол Погба.

Те обаче бяха шокирани в 30-ата минута, когато Финбогасон отне топката на тъча и подаде за нахлуващия Бярнасон. Той не сбърка за 1:0 в полза на Исландия. При този резултат завърши и първото полувреме, въпреки настоятелните опити на "петлите" да се доберат до равенство. Атаки на Погба и Гризман обаче не се отличиха с точност.

Снимка: Reuters

Вторият шок за световните шампиони дойде в 58-ата минута. След центриране от корнер на Гилфи Сигурдсон, Арнасон се извиси и с глава прати топката във вратата на Франция.

При резултат 2:0 в полза на Исландия двата тима играха почти до края, а гол на Мбапе бе отменен заради засада. В 86-ата минута обаче нападателят на ПСЖ отново опита атака, а след негов шут топката се отби в Ейолфсон и влезе във вратата на Исландия.

Снимка: Reuters

В 90-ата минута Мбапе се разписа от дузпа, която бе отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на исландец. Заради протестите след решението на съдията "синият" бранител получи жълт картон.

В крайна сметка мачът завърши 2:2. 

Франция ще играе срещу Германия в следващия си мач от Лигата на нациите, докато Исландия ще приеме Белгия.