на живо

Защитник поиска милост от Неймар. Получи унижение (ВИДЕО)

Бразилецът „преподава” в благотворителен мач за „Шапекоензе”

Неймар унижи защитник по време на мач в памет на загиналите футболисти на „Шапекоензе”. Мега звездата на „Барселона” взе участие в демонстративна среща, играна в четвъртък вечер в родната му Бразилия. Крилото събра сборен отбор, който се изправи срещу бившия национал на „селесао” Робиньо и негови приятели. Целта на двубоя бе да се съберат средства в помощ на „Шапе”. В края на ноември голяма част от футболистите и треньорския щаб на тима загинаха при самолетна катастрофа над Колумбия.

В края на първото полувреме на приятелската среща Неймар получи топката в любимата си зона на лявото крило. Срещу него се оказа един-единственик защитник в зелено. Бранителят сам прецени, че няма да успее да противодейства на един от най-добрите нападатели в света. В момент на отчаяние той падна на колене и започна да се моли. С този жест той поиска от Неймар милост. Вместо това обаче 11-ката на „Барса” направи уникален финт, с който остави на място колегата си. Защитникът се опита да противодейства по някакъв начин, но с усмивка на лице осъзна, че това няма как да се случи.

Срещата завърши при резултат 13:9 за отбора на 24-годишния бивш футболист на „Сантош”. Неймар отбеляза 4 гола за победата и демонстрира перфектна форма. В момента той се намира в родината си, след като играчите на „Барса” са в коледна почивка.

В двубоя освен него и Робиньо участие взеха Кака, талантът на „Манчестър Сити” Габриел Жезус и звездата на „Гремио” Луан. В срещата се включиха и популярни в Бразлия лица от телевизията и музикални изпълнители.