на живо

Защо капитанът на "Уеска" носи различна лента при всяко гостуване?

Отговорът на този въпрос ще ви впечатли

Обикновено феновете се не вълнуват от капитанската лента, а от човека, който я носи. Привържениците не се вглеждат в нея, тъй като тя е просто символ.

Капитанската лента не те прави лидер, но пък е хубаво, когато е ръката на този, който знае как да води отбора напред. Когато е ръката на личност, която с поведението си дава пример на терена и извън него.

Личност като капитана на втородивизионния испански "Уеска" Хорхе Пулидо.

През този сезон 29-годишният Пулидо носи различна капитанска лента при всяко гостуване на "Уеска" в знак на почит към града или провинцията, в която се състои срещата. След последния съдийски сигнал той връчва лентата на отбора-домакин.

Разкритието е на испанска журналистка, която с постове в "Туитър" обяснява, че така капитанът се стреми да популяризира историята на всеки един испански район.

През следващия сезон Пулидо може да носи на ръката си още нови красиви капитански ленти, тъй като "Уеска" се бори за промоция в Ла Лига. В момента тимът е втори в Сегунда дивисион, а до края на сезона остават четири кръга и е с реални шансове за място в елита на Испания.