на живо

Защо Левски има шанс срещу Лудогорец?

Феновете на ‘’сините’’ имат основание да мечтаят

‘’Сините’’ са във втората шестица, играчите не са получавали заплати вече 3 месеца, но формата на отбора е задоволителна. Въпреки лошото състояние на клуба, докато около вечния враг ЦСКА ври и кипи, в Левски има затишие.

Може би затишие пред буря?

След нулевото равенство в първата среща, ‘’сините’’ имат отлични шансове за финал.

Едно е ясно – двубоят в сряда ще бъде съдбоносен за Левски. Вярната им публика го осъзнава. Интересът на сините фенове е огромен. Над 7 000 билета за реванша вече са продадени, има още около 1000, които са заявени от различните фен-клубове из страната. Реалният капацитет на стадион „Георги Аспарухов“ в този момент е около 12 500 зрители без да се смята сектор Г. Там ще бъде настанена публиката на гостите, а в другата част от тази трибуна се очаква да бъдат юноши от школата на Левски, които да не заемат места в останалите трибуни на съоръжението. От ръководството заявиха, че нямат намерение да допускат свои привърженици в отреденият за Лудогорец сектор, нищо че интересът на гостуващите фенове към мача е минимален.

Публиката ще бъде дванайстия играч на столичани. В крайна сметка в касата на Левски ще постъпи солидна сума., с която би трябвало да се изплатят поне част от заплатите на футболистите.

Цялостното финансово състояние на клуба зависи от срещата с Лудогорец. В момента текат преговори със спонсори, готови да подкрепят ‘’сините’’ само при участие в Лига Европа, а то преминава през спечелване на Купата на България.

Мощната подкрепа и моментната форма са на страната на Левски. Лудогорец се представя колебливо в последно време. Разградчани записаха две равенства и загуба в последните си пет мача. Двубоят с Берое бе показателен за състоянието, в което се намират шампионите. ‘’Орлите’’ загубиха заслужено с 2-0. Наблюдаваше се пълна липсва на мотивация сред играчите им, може заради отсъствието на интрига в борбата за титлата.

Като прибавим и факта, че ‘’сините’’ традиционно са труден съперник за Лудогорец, докателство за което е победата им с 3-2 през есента, реваншът на ''Герена'' се очертава да бъде много интересен.

Лудогорец ще започне двубоят като фаворит, но Левски не е отбор от есента и разградчани ги очаква истински ''син'' ад в сряда.