на живо

Защо си тръгна Зидан? Възможните причини

Радостта от триумфа в Шампионската лига бе твърде кратка

Напълно неочаквано Зинедин Зидан обяви, че напусна "Реал" Мадрид. Французинът шокира света само пет дни след спечелването на рекордната трета поредна титла в Шампионската лига.

Радостта бе твърде кратка. Площад "Сибелес" все още не е почистен от конфетите, а Белия балет вече трябва да търси заместник на един от най-успешните си наставници.

Като футболист Зидан прекрати договора си без предизвестие. Сега той постъпи по същия начин. Но какви всъщност са причините за неговото напускане?

Според авторитетното испанско издание "Марка", треньорът вероятно е бил изправен пред сериозни затруднения заради бъдещето на две от големите си звезди - Кристиано Роналдо и Гарет Бейл, които намекнаха за раздяла. 

Едно е сигурно - има сериозна причина, която да подтикне 45-годишния французин да си тръгне, когато е на върха.

На Флорентино Перес винаги му е било непосилно да задържи един треньор за повече от три сезона, дори когато наставникът изглежда идеалния вариант за поста.

Клубът трудно ще намери заместник на Зидан и то такъв, който да вдъхнови футболистите на тима за нови подвизи. Медиите в Испания очакват в съблекалнята на Белия балет да настъпи хаос, защото там Зидан е считан за Бог.