на живо

Защо враждуват две от фенските фракции на "Левски"?

Привърженици на "сините" се сбиха помежду си в сектора за гости на мача с "Ботев" Пловдив

Защо враждуват две от фенските фракции на "Левски"?

42-ма фенове на "Левски" бяха арестувани след снощното футболно дерби с пловдивския "Ботев". Всички те са осъдени по бързата процедура. 

По време на футболнaта среща в агитката на гостуващия отбор е възникнал конфликт и се стигнало до бой между привърженици от враждуващите фракции - "Ултрас Левски" и "София Запад".

За да се избегне напрежение, по време на мачовете на "Левски" на "Герена", двете агитки се настаняват в различни сектори. 

Двете фенски групи са в конфликт вече 6 години, а неразбирателството помежду им е довело до разцепление между фракциите, които обединяват "Южна Дивизия" и "Синя Хунта". А причината - "Ултрас Левски" обвинява "Запада", че източва клуба и извива ръцете на ръководството.

"София Запад" пък напада отцепилите се в Сектор А фенове, че лъжат, бездействат и не допринасят с нищо за развитието на клуба. За да се стигне до този сезон, когато вместо да скачат заедно по трибуните, скачат един срещу друг. При това не за първи път.

"Още в Монтана стана подобен инцидент. Полицията е уведомена, че тук, в Пловдив се очаква провокация и инциденти.", каза адвокатът на задържаните.

От "Ботев" отказаха коментар защо са позволили враждуващите агитки да са на една трибуна. 

Всички, осъдени по бързата процедура, са санкционирани с обществено-полезен труд между 60 и 120 часа и забрана да посещават спортни събития от две до две години и половина.

Лидерите на двете фракции не вдигнаха телефоните си за коментар. Ексцесиите ще бъдат обсъдени от УС на "Левски". От клуба засега се въздържат от коментар.

Вижте повече във видеото.