на живо

Заслужен успех за аспирините (ВИДЕО)

Байер Леверкузен - Атлетико Мадрид 1:0

Отборът на Байер Леверкузен победи с 1:0 Атлетико Мадрид в първи  мач от осминафиналите на Шампионска лига и си осигури много ценен, макар и минимален аванс преди реванша в Мадрид. 

През цялото време на мача домакините бяха по активния отбор на терена и диктуваха играта. През първата част Спахич уцели гредата с далечен шут, а най- неприятното за гостите от Мадрид бе това, че треньорът им Симеоне трябваше да прави две принудителни смени още до почивката. Контузии получиха  Сикейра и Нигес и това създаде сериозни проблеми на испанския тим. В края на първата част, след разбъркване пред вратата на немския състав Тиаго стреля опасно, но вратарят Лено спаси  с фантастичен рефлекс.

След паузата отново немският тим доминираше на терена и логично стигна до гол . Вкара го Хакан Чалханоглу след пас на Дърмич в 57-та минута на двубоя.

До края на срещата други голове нямаше, но проблемите за Атлетико се увеличиха, след жълтия картон за Годин, който ще е наказан за реванша, както и след втория жълт и съответно червен картон за Тиаго в 76- тата минута. Така испанският отбор доигра срещата в числено намален състав, а Тиаго също нама да е на разположение за реванша.

Вижте най- интересните моменти от срещата тук.