на живо

Затварят част от "Васил Левски" за мача с Англия?

УЕФА води разследване заради скандирания на расистка основа в евроквалификацията между България и Косово

Lap.bg

Българският национален отбор по футбол може да играе пред частично затворен стадион заради скандиранията на расистка основа срещу Косово в мача между двата тима от евроквалификациите преди месец. В БФС обаче вече са изградили защитата си и ще обвинят сръбски провокатори за инцидента, съобщава вестник "24 часа".

УЕФА води разследване за инцидентите от този мач, като трябва да произнесе присъдата си на 18 юли. Колкото до въпросните сърби, те са проникнали на Националния стадион "Васил Левски" покрай българските си съмишленици, подкрепящи един от столичните отбори.

В същото време, от феновете на Косово са били отнети 20 албански знамена. Всичко това би трябвало да се вземе предвид от Дисциплинарната комисия на УЕФА за окончателното ѝ решение.

Наказанието, което тя ще постанови, ще има влияние върху предстоящото домакинство на "лъвовете" срещу Англия на 14 октомври.

След четири мача от началото на квалификациите за Евро 2020 България се намира на четвърто място в група "А" с едва две спечелени точки.