на живо

Затвориха сектор "А" на Националния стадион за Лудогорец - Реал М

УЕФА стовари наказание за расистки обиди от публиката

Getty Images/Guliver Photos

Сектор А на Националния стадион "Васил Левски" ще бъде затворен за първото домакинство на Лудогорец от Шампионската лига срещу Реал М. УЕФА наказа клуба заради расистки скандирания от страна на фенове в сектора по време на мача - реванш със Стяуа. Те са били описани от делегата на мача.

Официалният сайт на Лудогорец потвърди за наказанието, а от клуба заявиха, че ще обжалват. Разградчани твърдят, че скандиранията са били провокирани от гостуващата агитка, като изтъкват, че сред нея е имало привърженици на ЦСКА.

Същевременно УЕФА затвори целия стадион на Стяуа заради поведението на румънската публика в първия мач между двата отбора. Иначе затварянето на конкретен сектор от стадиона бе въведено като наказание от миналия сезон. Тогава УЕФА наказа ЦСКА Москва със затваряне на един от секторите на стадиона. Причината и тогава бяха расистки скандирания от публиката.

Тепърва ще стане ясно дали в затворения сектор А влизат официалните и журналистическите ложи или до тях достъпа ще бъде разрешен. Ако и те бъдат блокирани, това ще намали значително и останалия капацитет на стадиона, а ще доведе и до допълнителни реконструкции, освен тези, които вече УЕФА препоръча.