на живо

Завърналият се Холифийлд удържа по-малко от 2 минути на ринга

Четирикратният световен шампион в тежка категория загуби от Витор Белфорт

Instagram

Единственият четирикратен световен шампион в тежката категория на бокса, както и единствен абсолютен световен шампион едновременно при полутежките и тежките - Ивендър Холифийлд, разочарова феновете, като загуби катастрофално при завръщането си на ринга.

Той беше нокаутиран от Витор Белфорт 11 секунди преди края на първия рунд на гала вечер в Холивуд.

58-годишния Холифийлд и бившия шампион в лека тежка категория в UFC се бяха договорили за 8-рундов двубой, но съдията обяви неговия края само 1:49 минута след началото, когато легендарният боксьор беше нокаутиран. 

Бразилецът очевидно беше по-свеж и по-добре подготвен и 3 пъти прати именития си съперник на земята преди окончателно да бъде обявен за победител. 

За последно Холифийлд участва в мач през 2011 г., когато победи Брайън Нилсен от Дания. Иначе загубата е 11-та в кариерата му и трета след нокаут. Американецът има 44 победи в актива си. 

"Малко е тъжно, но каквото, такова. Мисля, че спирането на мача беше лошо решение. Съдията трябваше да се успокои, не трябваше да спира мача толкова бързо. Той е силен, но аз не бях наранен. Нямаше удар, който да ме нарани наистина. Свали ме, но аз загубих равновесия. След това ме удари и с рамо", каза Холифийлд след поражението, което обаче няма да влезе в статистиката му след решение на спортната комисия на щата Флорида. 

Срещата беше коментирана от бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, който похвали представянето на 44-годишния победител.