на живо

Завесата в Шампионска лига се вдига: Още 4 отбора посягат към елиминациите

Ясни са 6 от участниците на осминафиналите през 2021 г.

Getty Images

Животът продължава, въпреки пандемията от коронавирус, а с него и мачовете от Шампионската лига!

Време е за петия кръг в груповата фаза на турнира и за нови отговори на въпроса "Кои отбори ще гледаме в елиминациите през 2021 г.?". До момента са ясни шест от участниците на осминафинал - "Байерн" Мюнхен, "Барселона", "Манчестър Сити", "Ювентус", "Челси" и "Севиля".

Снимка: Getty Images

Баварците ще могат да си отдъхнат и да дадат възможност на звездите си да почиват, въпреки тежкото гостуване. "Байерн" ще се изправи срещу "Атлетико" Мадрид. Възпитаниците на Диего Симеоне са далеч от свършената работа, а липсата на титулярите Роберт Левандовски, Мануел Нойер, Леон Горецка и Корентен Толисо дава възможност на "дюшекчиите" да си "отмъстят" за загубата с 0:4 през октомври.

В същото време "Локомотив" Москва и "Залцбург" ще преследват ценни точки. Мачът е в руската столица, а победата може да осигури класиране в следващата фаза на Шампионската лига.

Снимка: Getty Images

"Реал" Мадрид започна трудно тази кампания - загуба от "Шахтьор" Донецк и равенство с "Борусия" Мьонхенгладбах. След това селекцията на Зинедин Зидан успя да навакса. Днес отново идва ред да се изправи срещу украинския гранд, а победата би донесла на "белите" участие в следващата фаза.

Снимка: Getty Images

В същото време тимът от Мьонхенгладбах ще посрещне "Интер". Всички очакваха "синьо-черните" да са фактор в Шампионската лига, но те така и не успяха да намерят правилния път към победата и стоят на последно място в групата. Загуба за италианския тим означава, че "Борусия" със сигурност ще продължи напред в турнира.

Снимка: Getty Images

Шампионът от 2019 г. "Ливърпул" може още днес да диша спокойно. Стига да се справи с младия и амбициозен тим на "Аякс"! Все още Юрген Клоп и компания не са си осигурили място в елиминациите, за това трите точки са важни.

Снимка: Facebook

В същото време един срещу друг се изправят "Аталанта" и "Мидтиланд". Италианците също се пресягат за място в осминафиналите, докато датчаните вече се примириха със съдбата си на аутсайдери и им остава само да се забавляват. А и може би да предоставят възможност на Божидар Краев да покаже с какво трябва да се гордеем у нас.

Снимка: Getty Images

"Манчестър Сити" и мениджърът Хосеп Гуардиола също може да подходят лежерно към днешната среща с "Порто". Португалският тим обаче със сигурност ще преследва победата, тъй като нищо не е ясно, относно класирането му в следващата фаза.

"Олимпиакос" също таи надежди, че може да постигне чудо. За целта трябва да победи "Олимпик" Марсилия, което няма да е никак лесно.

Кои ще са участниците в елиминациите в най-силния европейски клубен турнир? Предстои да разберем тази вечер!