на живо

Завръщането на Неймар: Обиди, освирквания и един скандален транспарант

Феновете на ПСЖ трудно ще простят на бразилската звезда

Неймар се завърна в игра за ПСЖ с впечатляващ и важен гол със задна ножица. Шампионите победиха "Страсбург" с 1:0, но бразилецът бе обект на подигравки, обиди и освирквания още преди да стъпи на терена. Не липсваха и транспаранти с груби думи по трибуните на "Парк де Пренс".

Надписът върху един от тях бе с предложение към бащата на Неймар - да продаде сина си в област в Рио де Жанейро, която е известна със своята проституция.

Феновете на ПСЖ намразиха бразилеца заради категоричното му желание да напусне тима и да се върне в "Барселона". Сагата с трансфера на нападателя продължи цяло лято, но в крайна сметка до смяна на клуба не се стигна. Някои медии дори съобщиха, че Неймар се разплакал, когато разбрал, че няма да ходи в "Барселона", а остава във френската столица.

След победата над "Страсбург" Неймар наруши мълчанието си и открито заяви, че е искал да си тръгне. Той е напълно наясно с последствията от действията си.

"Разбирам привържениците и знам, че им е тежко. Но аз съм футболист на ПСЖ. Не, нямам послание към феновете. Свикнал съм да ме обиждат през цялата ми кариера. Наясно съм, че от тук нататък във всеки мач ще се чувствам така, сякаш гостуваме. Жалко е, но наистина нямам нищо против феновете", сподели Неймар.

"Всички знаеха, че исках да си тръгна през лятото. Казах го и мога да го повторя. Не искам обаче да навлизам в подробности. Тази страница вече е затворена. Аз съм играч на ПСЖ и ще продължа да давам най-доброто от себе си за отбора", добави бразилецът.